Lateral

Lateral

The context and vibrancy of this Fairfield neighborhood was preserved through these urban infill home's timeless, contemporary design. ARYZE's homes at 605 and 607 Cornwall St feature a combination of traditional cedar shingles and rock-dash granite accent panels were positioned to create an interesting & well-composed facades. Sun orientation and natural light in the home were optimized, allowing for a seamless transition between its indoor and outdoor living spaces. By keeping to a light palette and using natural materials, such as birch plywood in the kitchen, rooms were given a warm airiness. In the design and development of this project,

ARYZE emphasized quality over quantity in its functional and efficient floor plan and sought to showcase the freedom to be found in smaller spaces. Customization and quality design were integral aspects in creating a truly livable home for the modern family, despite limited square footage. The four bedroom, three bath property took advantage of custom built ins, concealed storage and an open floor plan, and used large windows and vaulted ceilings to give a greater sense of space. From the exterior to the interior, natural materials were favored. The kitchen cabinets were crafted from eco-friendly birch plywood and a cedar soffit continues into the entrance of the house for a unique visual appeal. The build used eco friendly products, included an energy efficient ICF foundation and accommodated the progressive buyer with an electric car charging station in the garage.

Gallery

© ARYZE Development and Construction. 1839 Fairfield Road. Victoria, BC V8S 1G9. General Inquiries: (778) 977-1977