520 Normandy - Aryze

520 Normandy

The building’s form consists of two separate bars. One is a 6-storey apartment block and one is a 2-storey sunken townhouse block, both accessed off of a shared planted courtyard and an open-air hallway. The organization provides a stepped massing, which responds to the surrounding zoning.

Status:
Active Development Application
Architect:
D'Arcy Jones Architecture
Landscape Design:
Biophilia Design Collective

Neighbourly Architecture

​Above the ground floor, open-air hallways that are wider than normal will be collective porches to create social spaces bathed in west light. Each unit enjoys indoor and outdoor living spaces, as well as natural light, views and cross ventilation on at least two building faces. The townhouse units have large, sunken west-facing patios, further hidden from their single-family neighbours with high planting to avoid overlook and preserve the existing privacy.

Landscape Design

Native landscaping is a major component in the project’s material palette: the existing forest grove around the creek to the north end of our site will be extended to the east and south sides of our proposed building.

Digital Outreach Session

Aryze is proposing a land use change (rezoning) and development vision at 520 Normandy Road. Please register for our Digital Outreach Session at the link below to learn more.

Artboard 3